Om oss

High Performance Systems (HPS) är ett helsvenskt IT-företag som grundades 1996.

Sedan starten har HPS varit ett specialistföretag som hjälpt flera av Sveriges största (och minsta) företag och organisationer inom IT-säkerhet, avancerad IT-drift och datakommunikation.

HPS är idag 30 medarbetare och all verksamhet och datahantering sker inom Sveriges gränser.

Tillsammans med vårt systerbolag Stockholms Stadsnät erbjuder vi på HPS även fiberanslutningar, internetkapacitet och telefoni till kunder över hela Stor-Stockholm.

HPS har erhållit högsta kreditvärdighet, AAA.

Vår verksamhet

High Performance Systems Svenska AB, HPS, erbjuder marknaden kostnadseffektiva tjänster i en värld där IT är helt avgörande. Vi hjälper våra kunder skapa konkurrenskraft och effektivitet när globalisering och teknikutveckling förändrat förutsättningarna för konkurrens, leverans och framgång. Våra kunder finns inom IT-intensiva branscher som till exempel bank och finans, industri, fackföreningar och e-handel där IT-säkerhet och driftssäkerhet är kritiskt.

Kärnverksamheten är att leverera avtalstjänster inom outsourcing och molntjänster. Med vår tyngd inom IT-säkerhet blir våra kunders IT-stöd både säkert, tillgängligt och kostnadseffektivt.

Verksamheten bedrivs med utgångspunkt från huvudkontoret i Solna, 2 egna datacenters (Solna samt Kista) samt ett redundant fibernät med anslutningspunkter över hela Stor-Stockholm.

Hybrid-IT och säkerhet

HPS har en stark position inom Outsourcing och det som idag kallas Hybrid-IT.

Hybrid-IT innebär för HPS att vi hjälper våra kunder finna det mest optimala sättet för kunderna att konsumera IT, det kan vara i privata molntjänster hos HPS, molntjänster på internet eller i IT-stöd som produceras i kundernas egna lokaler. Behov, ekonomi och säkerhet är de kritiska parametrarna och HPS goda rykte samt det faktum att allt HPS producerar finns i Sverige, gör

HPS till ett naturligt val för många organisationer med höga krav på säkerhet.

Men också organisationen gör skillnad. HPS strävan är att vara en modern arbetsgivare som tar ansvar för såväl personal som kunder och leverantörer. Vi agerar med etisk finess och – alltid – med hög affärsmoral.